Kraft Házirend

Érted, értünk, mindannyiunkért!

 

Foglalkozásra történő bejelentkezés:

-          Iskolánk foglalkozásai nagy népszerűségnek örvendenek, és a foglalkozások létszámot tekintve limitáltak, ezért a foglalkozásokon előzetes bejelentkezés alapján tudsz részt venni.

-          Ha az előzetes bejelentkezés ellenére nem tudsz részt venni a foglalkozáson, kérjük, hogy lemondásodat időben, legalább 48 órával a foglalkozás előtt jelezd azt az oktatónak, biztosítva ezzel másnak a lehetőséget, aki esetleg nem fért be a tréningre.

-          Ellenkező esetben az időben le nem mondott edzés díját sajnos ki kell fizetned.

 

Felszerelések, kellékek

-          Minden foglalkozáson legyen nálad megfelelő mennyiségű jutalomfalat, aminek nedves, puha, könnyen lenyelhetőnek kell lennie (pl. virsli, párizsi darabkák).

-          Semmiképpen ne használj a foglalkozásokra száraztápot, mert ez mozgás közben veszélyes is lehet, ha a kutya nem tudja azonnal lenyelni, és visszaköhögés után félrenyeli.

-          Jutalomfalatnak javasoljuk, inkább közepes-nagyobb falatok használatát, amit a kutyus könnyen, gyorsan le tud nyelni, ill. ha le is esik, könnyen megtalálható. Figyeljetek, a falatokat ne szórjátok szét, jól záródó dobozban, jutifalat tartóban hozzátok, nagyon sok kutyát zavar a munkában a pályán elszórt jutalomfalat.

-          A jutalomfalat mellett legyen nálad a kutya számára kedves játék is, legalább két-háromféle. (Pl. labda, húzogatós kötél, egyéb játékok)

-          Minden alkalommal legyen nálad nyakörv és póráz, hogy bármikor meg tudd kötni kutyádat.

-          Hozz magaddal itatótálat a kutyád számára.

 

Érkezés:

-          Kérjük, hogy pontosan érkezz.

-          Még jobb, ha a kezdési időpont előtt annyival a helyszínre érsz, hogy a foglalkozás kezdete előtt még meg tudd sétáltatni a kutyádat. Így az edzésen mindkettőtöknek már csak a közös feladatokra kell koncentrálnotok.

 

Parkolás:

-          A kutyaiskola területén gépkocsival csak kaviccsal leszórt úton lehet közlekedni a közlekedési táblák figyelembe vételével.

-          Parkolni a csarnok körül bárhol tudsz a köves területen, de kérjük, hogy ezt 45 fokos szögben – azaz „halszálka formában” – tedd, hogy a többi résztvevő is kényelmesen elférjen

-          A csarnok bejáratait, kérjük, hogy hagyd szabadon.

 

Kutyasétáltatás:

-          Biztonsági okokból, illetve a foglalkozások zavartalansága érdekében az iskola területén a kutyák csak pórázon sétáltathatók (kivéve a bemelegítés időszakát)

-          A kerítésen kívül, megfelelő körültekintéssel szabadon is engedhetőek.

-          A kutyasétáltatásra általánosan javasolt terület az iskola bekerített területe körül található füves tér.

-          A kerítésen belül verseny- és edzőpályaként használjuk a füves területet, ezért figyelj rá, hogy a kutyád a dolgát a kerítésen kívül végezze el.

-          Kutyád után az ürüléket minden esetben szedd össze, és a kihelyezett kukába dobd !

 

Higiénia, egyebek

-          A mellékhelyiségek tisztaságára kérjük, ügyelj!

-          A szemetet mindig a kihelyezett kukákba dobd.

-          Dohányozni a kutyaiskola teljes területén TILOS, kivéve a büfé melletti dohányzásra kijelölt helyet. Kérjük, hogy a cigarettacsikkeket soha ne dobd el a földön, hanem az erre a célra kihelyezett gyűjtőbe dobd.

-          Kan kutyák tartózkodjanak az akadályok, fák, bokrok lepisilésétől!

-          Az iskola területén nincs ivóvíz, magad és kutyád számára ivóvizet hozz magaddal.

-          A kutyával való durva bánásmód szigorúan TILOS! Akinél ezt tapasztaljuk, azonnali hatállyal kitiltásra kerül a klubból és minden rendezvényünkről.

-          Tüzelő szukák, illetve dominánsabb kutyák részt vehetnek foglalkozásainkon, ezzel kapcsolatban az oktatóval előzetesen egyeztetni szükséges. Ezen kutyák gazdái kutyájukra különösen gondosan figyeljenek! Kerüljék a konfliktusokat, mások zavarását.

-          Minden gazdi köteles megtéríteni a kutyája által okozott károkat.

-          A kutyaiskola területén vigyázzatok a fűre és a talajra (ásással, kaparással ne tegyen kárt benne a kutya). Az egyenetlen talaj a foglalkozások közben egyaránt balesetveszélyes lehet a kutya és a gazdi számára is.

-          Foglalkozásainkon, rendezvényeinken kizárólag egészséges, és a kötelező oltásokkal rendelkező kutya vehet részt.

-          Az oltásokat bármikor ellenőrizhetjük, ezért kérjük, hogy az oltási könyv (vagy útlevél) legyen nálad.

-          A konténerekbe, épületekbe a kicsiny méretükre való tekintettel nem szabad kutyát bevinni.

-          A kutyaúsztató tavat mindenki csak saját felelősségre használhatja. Kérjük, hogy mindenki nagyon ügyeljen, hogy a vízben ne történjen a kutyák között konfliktus, mert ez balesetveszélyes is lehet.

-          A gyermekek részére fenntartott mászókákat mindenki csak saját felelősségre használhatja. Vigyázzunk gyermekeinkre!

 

Agility edzések

1.       Pakolás, pálya felállítása

-          Az edzés az akadályok konténerből történő kihordásával, a pakolással kezdődik.

-          A szükséges akadályokat az oktató határozza meg.

-          Az akadályok nem könnyűek, az edzés-idő véges, ezért mindenki segítségére szükség van a pakoláshoz, a pálya felállításához. Általában a teljes kipakolás mintegy húsz percet vesz igénybe.

-          Kérjük, figyelj az akadályok épségére, a felszerelés apróbb darabkáira (zónás rögzítő elemek, akadályok rúdtartói), ne essenek le, ne vesszenek el. Egyrészt az akadályokhoz szükségesek, másrészt, ha a homokban vagy a fűben eltűnik, balesetveszélyes.

-          A pakolás és a pályaállítás ideje alatt a kutya megóvása érdekében kérjük, hogy kutyádat boxban, autóban, vagy pórázon kikötve tartsd, és ne engedd szabadon.

-          Az oktató vezetésével együtt állítjuk fel a pályát. Az akadályok felállításánál fordíts külön figyelmet arra, hogy különösen a zónás akadályok stabilan legyenek felállítva, a kúszók megfelelően legyenek rögzítve, a hinta talpát két zsákkal kell leterhelni.

-          Az edzés végén az akadályokat közösen visszapakoljuk a helyükre. Kérjük, hogy mindig segítsd abban, hogy rendben legyen visszahelyezve a felszerelés, hogy bármit azonnal meg lehessen találni.

 

2. Pályabejárás

-          A pályabejárás során megjegyezzük az akadályok sorrendjét, és kitaláljuk, hogyan vezessük végig a kutyánkat.

 

3. Tréning

-          A tréning ideje alatt a pályán – kivéve, ha két párhuzamos pálya kerül felállításra – egyszerre csak egy kutya, a kutya felvezetője és az oktató tartózkodhat.

-          Ha felvételt szeretnél készíteni az edzésről, mindenképpen kérd az azon szereplők hozzájárulását.

-          Mind magadat, mind a kutyádat alaposan melegítsd be a sérülések elkerülése érdekében. Télen, hidegben ez különösen fontos!

-          Az éppen nem tréningező kutyát mindenképpen javasolt pihentetni boxában, vagy annak hiányában az autóban. A tréning nagy megterhelést jelent neki, előtte, két pályára lépés között mindenképpen szükséges pihentetni. Amennyiben veletek van a csarnokban, akkor pórázon, csendben, nyugodtan legyen a kutya, hogy az épp dolgozó párost ne zavarja.

-          Egy kutya egy edzés alkalmával 2 vagy 3 alkalommal kerül pályára, a köztes időkben tanácsos megsétáltatni, itatni, illetve nyugalomba helyezni.

-          A sorra kerülő páros a pályát oly módon közelítse meg, hogy az épp még dolgozó kutyát ne zavarja meg (a pálya távolabbi szélén, pórázon, bemelegítve érkezzetek a feladatokhoz).

-          Ugyanígy a dolgozó kutya, mikor végzett, a pályát úgy hagyja el, hogy ne zavarja az érkező, illetve a másik pályán esetlegesen dolgozó kutyát.

-          Az edzés végén, mindenki nézzen körül, nem hagyott-e ott valamit. Nagyon-nagyon sok kallódó tárggyal találkozunk, ami egy idő után a kukában végzi.