NEVEZÉS:

 1. Nevezési szándékaidról értesítsd a csapatvezetődet, edződet, szükség esetén konzultálj vele még a nevezés előtt.

   

 2. Mind a nevezésedről, mind a nevezési díjad átutalásáról gondoskodj időben. A versenyszervezők és versenyzőtársaid életét is kiszámíthatóbbá teszed.

   

 3. Csak akkor nevezz egy versenyre, ha tényleg el is akarsz rajta indulni!

 4. Nem illik lemondani a versenyt az utolsó pillanatban. Természetesen fordulhatnak elő betegségek, sérülések, amik miatt nincs más választásod, de ha ilyen előfordul, akkor minél hamarabb értesítsd a szervezőket. Be nem jelentett távolmaradásod komoly zavart okozhat a verseny lebonyolítása során!

   

 5. Tüzelő szukát minden esetben jelezd a nevezés során!

   

PÁLYÁN KÍVÜLI ETIKETT:

 

 1. Érkezz időben a versenyre! Legalább az első futamod pályabejárása és/vagy a regisztrációra megadott végső időpont előtt 10 perccel meg kell érkezned ahhoz, hogy mind a regisztrációt, mind a kipakolást el tudd intézni!

   

 2. A regisztrációnál időben mutasd be illetve add le a felhívásban megjelölt dokumentumokat (oltási könyv, mérési papírok, MEOESZ kártya, teljesítménykönyv). Nem a versenyszervező dolga, hogy a teljesítménykönyvedet csapattársadtól, barátodtól, családtagodtól beszerezze, felkutassa.

   

 3. A verseny szervezője által a felhívásban megadott szabályokat minden esetben tartsd be (kutyasétáltatás szabályai, tisztasági előírások stb.)

   

 4. Tüzelő és/vagy domináns kutya gazdájának fokozott figyelmet kell fordítani versenyző társaira és kutyáira! Tégy meg mindent, hogy ne okozz kellemetlenséget versenyzőtársaidnak! A verekedő kutya által okozott kárt – beleértve az állatorvosi költségeket – minden esetben meg kell téríteni.

   

 5. Amennyiben csapattársakkal együtt veszel részt egy versenyen, a verseny során viselkedjetek csapatként. (pl: segítsetek egymásnak pályabejárásnál, videó-felvételek készítésénél, pakolásnál, kutyasétáltatásnál, sátor felállításnál.)

   

ETIKETT A PÁLYÁN:

 

 1. Soha ne versenyezz sérült vagy beteg kutyával! Ha futam közben sérül meg a kutya, azonnal hagyd el a pályát és gondoskodj a kutyádról.

   

 2. Soha ne vigyél fel a pályára magaddal (a zsebedben sem) jutalomfalatot, játékot!

   

 3. Rejtett motivációs eszköz használata (pl: nagy nyári melegben kesztyű viselése) tisztességtelen mind a versenyzőtársakkal, mind a verseny szervezőjével, mind a bíróval szemben!

   

 4. Helyszíni adottságoktól függően úgy készülj oda a starthoz, hogy minél kevesebb idő teljen el az előző versenyző pályáról való kilépése és a neked szóló, indulást jelző bírói sípszó között.

   

 5. A starttól csak bírói sípszóra indulhatsz el.

   

 6. Tüzelő szukával történő indulás esetén gondoskodj arról, hogy a startnál a kutya alatt legyen egy szőnyeg vagy pléd.

   

 7. A versenypálya nem gyakorlásra való! Ha egy kizárást eredményező hibát ki akarsz javítani verseny közben, megteheted, de a hibajavítás után illik minél gyorsabban elhagyni a pályát.

   

 8. A bírónak mindig igaza van! Nem méltó a sporthoz a bíróval történő vitatkozás.

   

 9. A felvezetés során a kutya biztonsága az első, és nem az időeredmény. Zónás akadályoknál, zsákos kúszónál fokozottan figyelj kutyád épségére.

   

 10. A pályán és a pályán kívül is a kutya bántalmazása szigorúan tilos!